Zoveel douche wc’s…maar welke kies ik?

De douche wc, voor sommigen een onbekend fenomeen. Voor anderen een welkome toevoeging. Ze maken langzaam hun opmars, maar wat kunnen ze nu precies? En welke moet ik kiezen?

De douche wc

Eigenlijk is de douche wc een combinatie van een toilet en een bidet, echter vaak met meer functies dan menig bidet heeft. Het reinigen met water is voor sommigen een rare gedachte, maar in veel landen om ons heen wordt er vaak niet anders gedaan. Ondertussen zijn er meerdere merken douche wc’s op de markt.

ZOVEEL DOUCHE WC’S…MAAR WELKE KIES IK?

Geberit

De Aquaclean toiletten van Geberit zijn denk ik wel de meest bekende douche wc’s. Je vind dit merk dan ook zowel in Apeldoorn als in Itterbeck in de showroom.

Het meest bekende model is de Mera, die dan ook zeker in het hogere segment qua prijs valt maar daardoor wel de meeste functies bied. Naast de douche functie heeft dit model een föhn, verwarmde zitting, automatisch openen en sluiten van de zitting, benaderingslicht, geur afzuiging en is volledig spoelrandloos.

Daarnaast hebben ze nog de modellen als de Sela en de Tuma. De Sela is een van de eerste douche wc’s geweest die op een “normaal” toilet leek. Dit model is niet spoelrandloos, en heeft enkel een douche functie. Stiekem verwachten wij binnenkort toch wel een upgrade van dit model.

De Tuma is op dit moment eigenlijk de beste keuze qua instapmodel. Deze is er in 2 versies: de classic en de comfort. Waarbij de classic een spoelrandloos toilet met douchefunctie is, en de comfort meer in de richting van de Mera gaat qua functies.

Laufen

Volgens ons nog steeds een van de mooiste keramiek merken, maar toch voor velen onbekend qua naam. Laufen is een Zwitsers merk die sinds 1892(!) keramiek produceert. Ook zij hebben de afgelopen 2 jaar niet stil gezeten en kwamen met de Riva. Douche WC die er erg fraai uit ziet, qua ontwerp wat ons betreft eigenlijk de mooiste. De functies zijn echter wat beperkter, dit toilet mist namelijk een föhn. Daarnaast schijnt er wel goed gekeken te zijn naar hygiene en ontkalking. De zitting is bijvoorbeeld makkelijk te verwijderen, en het model is volledig spoelrandloos.

TECE

Het Duitse merk TECE heeft ook zijn eigen douche wc ontwikkeld, maar anders dan normaal. Dit toilet heeft namelijk geen elektrische aansluiting nodig maar wordt rechtstreeks op je warm en koud waterleiding aangesloten. Door de waterdruk schuift de douche in en uit, waarbij handmatig aan een thermostaat knop de temperatuur bepaald kan worden. Het toilet is tevens spoelrandloos en erg voordelig geprijsd in vergelijking met de concurrentie.

Conclusie

Qua functionaliteit ligt Geberit ver voor op de concurrentie, en ze blijven maar door ontwikkelen. Echter als je ons vraagt wat het mooiste model is, dan moet dat wel de Riva van Laufen zijn.

Uiteindelijk komt het allemaal op persoonlijke voorkeur aan, mocht je graag meer informatie willen dan kun je ons altijd mailen, bellen… of gewoon een kop koffie komen drinken in een van onze showrooms.

Je toch nog even verder verdiepen in de verschillende modellen kun je hier:

Geberit Aquaclean

Laufen Riva

TECE One