In drie stappen perfect je nieuwe vloer onderhouden!

Daar ligt hij dan…je nieuwe vloer, maar schoon is hij nog niet…wat moet ik doen? Dit is een vraag die wij regelmatig krijgen, en is zeker niet onbelangrijk.

Om je op weg te helpen naar perfect onderhoud hebben wij een mooi stappen plan. Zo weet je zeker dat je vloer er perfect uit komt te zien! Bij ons vind je alle producten voor het onderhoud van je vloer. Wij werken hiermee samen met Lithofin, al jaren een bekende naam in de branche. In ons stappen plan gaan we dan ook uit van hun producten. Mocht je toch een ander merk wilen gebruiken, lees dan in ieder geval het etiket op de verpakking goed door! Meerdere handeling zoals dosering en inwerkingstijd kunnen variëren.

Stap 1: Cementsluier verwijderen

Één van de belangrijkste stapen in het onderhoud is het verwijderen van de cementsluier. Na het verwerken van de vloer blijven er resten cement en/of lijm achter. Dit zorgt voor een lichte waas over de vloer, waarbij zelfs niet goed verwijderde cementsluier in toekomst alsnog voor vlekken kan gaan zorgen!

Je dient de cementsluierverwijderaar eerst te verdunnen met water(1:4), daarna met een borstel op de vloer aanbrengen. Laat het circa 10 minuten intrekken, waarbij je tussendoor de vloer goed blijft borstellen/schrobben. Ruim spoelen met water en de vloer laten drogen.

Is de cementsluier nog niet verdwenen? Eventueel dosering aanpassen en nogmaals bovenstaand herhalen.

Stap 2: Wekelijks onderhoud

Als stap 1 goed is verlopen en alle cementsluier verwijderd is van de vloer blijft er enkel het wekelijks onderhoud over. Een dopje onderhoudsreiniger in een emmer water is voldoende. Hier de vloer goed mee dwijlen en laten drogen.

Stap 3: (optioneel) Intensief onderhoud

Na langere periodes heeft de vloer vaak weer een goede opfrisser nodig, dit merk je eigenlijk direct wanneer je twijfelt of je de vloer wel of niet honderd procent schoon krijgt. In dit geval kun je de intensiefreiniger toepassen, dit is een krachtige reiniger die echt bedoeld is voor het jaarlijks/halfjaarlijks onderhoud. Heb je een vloer die erg vervuild is door veel gebruik (denk aan horeca/bedrijfspanden etc.), kun je dit uiteraard ook vaker toepassen.

De intensiefreiniger moet 1:4 verdund worden met water. Daarna inschrobben en laten intrekken voor circa 10 minuten. Daarna nogmaals goed schrobben en afspoelen met water.   

En verder...

Naast onderhouds producten voor keramische vloeren, heeft Lithofin een erg uitgebreid assortiment: Natuursteen, Cotto maar ook Sanitair reinigers. Mocht je er niet uitkomen kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen voor een advies. En voor meer informatie over de producten van Lithofin kun je ook een kijkje op hun website nemen: www.lithofin.de